
Ingredienser
12 bitar 100 g smör300 g mörk choklad, ca 70 % kakaohalt4 ägg½ dl fruktsocker1 krm salt½ dl pinjenötterTill servering:2 dl Arla Ko® vispgrädde2 msk hackad citronmelissrivet skal av ½ lime
12 bitar 100 g smör300 g mörk choklad, ca 70 % kakaohalt4 ägg½ dl fruktsocker1 krm salt½ dl pinjenötterTill servering:2 dl Arla Ko® vispgrädde2 msk hackad citronmelissrivet skal av ½ lime
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt den smälta på svag värme under omrörning. Dela gulor och vitor. Vispa ihop äggulor, socker och salt. Rör ner dem i chokladsmeten. Vispa vitorna till skum och vänd ner dem. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter. Rosta pinjenötterna i torr varm stekpanna och strö över kakan. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska vara lite lös i mitten. Låt den kallna. Servera med vispad grädde, smaksatt med citronmeliss och rivet limeskal.
GI-inspirerat recept (medel)