
Hej alla läsare!
Idag är det nog vårens varmaste dag i alla fall här i Lund. Idag har jag varit på mitt jobb efter en underbar helg tillsammans med min särbo. Vi har planerat att åter bli sambo igen eftersom särbo boendet inte var kul och vi saknar varandra för mycket.
Vi har tittat på hus och planerat nu i början än så länge, det kommer ju att dröja minst 1 år men ändå, vi har börjat planera och bara det är underbart.
Fick idag på min mejl ett underbart recept från Viktväktarna som jag publicerar här. Har inte testat det själv men det ska jag nu till helgen, den ser härligt god ut!
Potatissallad med äpple, paprika och senap
Denna rätt har POINTS värde 3,5, 4 PORT och tid för förberedelser c.a 20 min. Tillagningstid 15 min.
En frisk och god potatissallad. Fylld av färg och smak blir den snabbt populär till rökt skinka eller kalkon.
Ingredienser
4 port, fri Potatis 2 medelstort Äpple 1 röd Paprika 1 gul Paprika 1 bit Purjolök 2 dl Stjälkselleri 3 dl Yoghurt naturell lätt max 0,5% 2 msk Majonnäs lätt max 38% 2 msk Senap osötad 1 tsk Salt 1 krm Peppar
Instruktioner
Koka ca 8 potatisar och låt kallna. Skala och tärna potatisarna. Kärna ur och skiva äpplena (välj gärna syrliga och fasta äpple), behåll skalet. Kärna ur och skiva paprikorna.
Drag loss de sträva yttersta fibrerna på selleristjälkarna och strimla dem och purjolöken fint. Blanda allt i en skål.
Rör ihop och häll på yoghurt, lättmajonnäs, senap och gärna också lite vitlök om du tycker om smaken.
Potatissalladen är god som grön rätt serverad med sallad eller till rökt skinka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar